Skip to main content

Een smartphone biedt de mogelijkheid om volledig aangesloten te zijn op en verbonden te zijn met de wereld. Met een paar aanrakingen heb je zo een recept voor pastasaus in handen, kun je video’s maken om deze op Youtube te zetten of kun je je saldo checken. Uiteraard zijn bellen en het versturen van berichten net zo belangrijk om verbonden te blijven met je persoonlijke of zakelijke netwerk. Daarom zijn telefoons een groot onderdeel van ons leven, waar we niet zomaar zonder kunnen. Een toestel bevat veel persoonlijke gegevens en informatie, waardoor we onze smartphones zo lang mogelijk willen kunnen gebruiken. Het grotendeel van de smartphone eigenaren kiest er daarom voor om het toestel te laten repareren wanneer deze is beschadigd. Ook in het kader van duurzaamheid is het hergebruiken van een telefoon beter dan deze zomaar weg te gooien. Een toestel bestaat namelijk uit talloze grondstoffen. Om maar een paar voorbeelden te noemen, hebben we hieronder een lijst samengesteld:

  • De batterij bestaat uit onder andere aluminium en lithium.
  • De camera’s en beeldschermen worden, onder andere, gemaakt van glas en tin.
  • De buitenkant van een smartphone wordt veelal gemaakt van aluminium, kunststof of in weinig voorkomende gevallen van goud, hout of andere materialen.
  • De chip die het toestel bruikbaar maakt bevat, onder andere, plastic.

Al deze grondstoffen maken een smartphone daarom redelijk kostbaar en dat is tevens goed te zien aan de prijzen van toestellen. Ook dat biedt een extra stimulans om een kapotte telefoon te laten repareren. Speciaal voor telefoonwinkels hebben wij in onze gsm onderdelen groothandel een breed assortiment aan verscheidene onderdelen en sets. Deze hebben wij voor het gemak ingedeeld in categorieën, merken en modellen zodat ze makkelijk terug te vinden zijn. Met onze gsm onderdelen groothandel kunnen wij winkeleigenaren voorzien van de meest gangbare en noodzakelijke reserveonderdelen en reparatiesets.

Leave a Reply